Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Μια αλλιώτικη...ανατροπή...

Η ανατροπή θα έρθει όταν ο καθένας κάνει την προσωπική του επανάσταση.

Όταν ο καθένας ξεπεράσει τον εαυτό του και μπορέσει να τον αντιμετωπίσει.
Όταν σταματήσει ο άνθρωπος να φοβάται, να είναι ευάλωτος στα τρομοκρατικά μηνύματα που θέλει η κοινωνία να του εμφυτεύσει στο μυαλό. Σε ένα νου που προωθείται να μη σκέφτεται, που επικροτείται όταν δεν κρίνει, δε σχολιάζει, δεν ασχολείται με τα "κοινά". Όχι, δεν είναι η κοινωνία. Κοινωνία είναι το σύνολο των ανθρώπων, των ανθρώπων σαν εσένα που την απαρτίζουν. Άλλοι είναι αυτοί που δρουν με τέτοιο τρόπο, όχι η κοινωνία. Η κοινωνία είσαι εσύ, ο καθένας από εμάς, που είναι μέλος της. Έτσι όταν η κοινωνία "φταίει", σκέψου το, είσαι εσύ που "φταις".
Όταν αυτό γίνει κατανοητό, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει. Θα καταλάβει τη δύναμή του, την επιρροή που ασκεί πάνω στην ίδια του τη ζωή, που τώρα νοιώθει ότι άλλοι την υποκινούν. Δεν είναι η κοινωνική επανάσταση που είναι δύσκολη. Είναι η ατομική, η προσωπική, η προσπάθεια του καθένα να καταλάβει τι θέλει, τι ζει και τι ονειρεύεται. Μετά θα το διεκδικήσει, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Όμως η αλήθεια είναι ότι τα όνειρα δεν διαφέρουν σε γενικές γραμμές, κι αυτό θα οδηγήσει στη μαζική επανάσταση, στην αφύπνιση.
Όμως οι άνθρωποι μεγαλώνουν με το φόβο, το φόβο του αύριο, το φόβο να ζήσουν και αυτός ο φόβος τους κρατάει πίσω. Μας κρατάει πίσω. Όσοι έχουν το θάρρος και το θράσος να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, αρχικά θεωρούνται παράλογοι, αργότερα επαναστάτες και στο τέλος ήρωες. Πάντα οι ήρωες ήταν ατομικές περιπτώσεις.
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε η γενιά των ηρώων, των επαναστατών, των παραλόγων. Ας αρχίσουμε από κάπου. Πόσο ακόμα θα κλεινόμαστε μέσα στον ατομικό μας μικρόκοσμο, ο οποίος δεν είναι ούτε καν προσωπικός. Είναι ένας ατομικός, αλλά όχι προσωπικός μικρόκοσμος, κι αυτό γιατί δεν είμαστε εμείς που τον διαμορφώνουμε. Ας δημιουργήσουμε, λοιπόν, αρχικά έναν δικό μας, ατομικό και προσωπικό μικρόκοσμο. Μετά ο μακρόκοσμος, ο κόσμος του έξω, ο κόσμος της κοινωνίας θα αλλάξει κατευθείαν.

Θα γίνει η ανατροπή..


4 σχόλια:

7Demons είπε...

"Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω".
Κι αυτά τα λόγια η Γαλάτεια Καζαντζάκη τα έβαλε πάρα πολλά χρόνια πριν,στο στόμα μιάς πουτάνας.
Αυτό τα λέει όλα...

υγ1.Καλώς σε βρήκαμε.
υγ2.Είσαι ο tzo ή η tzo ???

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Δυστυχώςφίλε μου μάλλον είναι πολυ νωρις- ή πολύ αργά- για την ανατροπή...

Καλ΄αρχήστο blg σου εύχομαι

raslowbap είπε...

Πάντα πίστευα πως από τα πιο μικρά ξεκινούν και τα πιο σπουδαία. Καλή αρχή και καληνύχτα.

Dreaming_World είπε...

Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά για την ανατροπή και την αφύπνιση. Κι ακόμα και αν είναι, στο χέρι το δικό μας, είναι να γυρίσουμε το χρόνο πίσω! :ο)